Gaming

X-Com Enemy Unknown – Un joc premium de PC, acum si pe Android

xcom-line-up

Ai o tableta cu Android si vrei sa joci unul dintre cele mai tactice si mai bine puse la punct jocuri de pe PC? X-Com Enemy Unknown este titlul pe care il cauti. Pe iOS jocul este disponibil de mai bine de doi ani, dar se pare ca celor de la 2K Interactive, compania producatoare, le-a luat ceva vreme sa porteze jocul si pentru Android.

In principiu avem aceeasi experienta, aceeasi campanie si aceleasi buguri suparatoare din varianta de PC. Spunem buguri, desi este vorba despre anumite probleme care confera inteligentului artificial un avantaj. Dar asta nu este ceva nou in jocuri. Aceleasi elemente le putem regasi si aici, inclusiv invazia extraterestra si controlul unitatilor pe un teren de lupta inchis, insufletite destul de bine de Unreal Engine. Grafic, sa zicem ca nu avem prea multe probleme cu titlul, portul avand totusi de suferit din punct de vedere vizual, texturile si lumina nefiind grozave, dar per total este un joc care arata bine.

Gamerii trecuti de 25 de ani cel putin, isi vor aduce aminte de istoria UFO si X-Com, acestea fiind cunoscute si in momentul de fata ca unele dintre cele mai neiertatoare jocuri cand vine vorba de strategii pe ture. Si in Enemy Unknown intalnim aceeasi formula. Jocul te ia incet, iti explica pe parcurs ce si cum trebuie sa faci, iti explica cum e cu diplomatia si cum trebuie sa tratezi cu restul natiunilor, iar apoi iti tranteste pe tableta inamici din ce in ce mai puternici. Secventele de lupta sunt destul de lungi, comparativ cel putin cu cele obisnuite intr-un joc de mobil, putand chiar sa ajunga undeva la 15 minute. Pe langa asta, daca un soldat iti moare in timpul unei batalii acesta nu mai invie. Astfel, daca nu esti atent, toate upgrade-urile si toate bonusurile pe care acesta le avea si timpul investit in el sunt pierdute. Acest sistem este prezent inca de la seria UFO si si este un trademark al seriei, avand o latura realista, tinand tot timpul jucatorul in suspans si obligandu-l sa salveze inainte de fiecare misiune, ca sa nu piarda intrega echipa.

Portarea este facuta stralucit, folosind in loc de mouse si tastatura un simplu dublu tap pe o unitate dupa care iti apare un meniu de comenzi. Usor, intuitiv si mai ales extrem de ascultator, fara probleme de lag sau de interfata, care, tinem sa mentionam, cu toate ca arata futurist, este extrem de curata. Pentru cei 10 euro pe care producatorul ii cere pentru acest titlu, X-Com este cea mai buna alegere pentru pasionatii de jocuri de strategie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button