PC

Review X by SERIOUX Kallan si Tormod

Brand-ul X by SERIOUX a mai fost pe la noi la emisiune, iar Tormod si Kallan ne-au atras atentia inca de la prima vedere.

Tormod este mouse-ul ideal pentru orice ocazie, care se preteaza pe mai toate gusturile, fiind bun pentru un meci de CS sau COD, dar indicat si pentru un MOBA sau MMORPG, pretandu-se din acest punct de vedere pe mai toate gusturile.

Am plecat de la premisa ca un gamer incepator nu dispune de un buget ridicat pentru a-si pune cap la cap un setup de gaming. In piata actuala preturile sunt destul de variate si producatorii ofera o serie de optiuni destul de atractive, chiar daca discutam de seriile de buget. Totusi, poti sa te incadrezi in 300 de lei, sa iti cumperi un mouse tapan si o tastatura decenta? Este o intrebare pe care multi dintre voi ne-o adreseaza de foarte multe ori. Iar acum putem raspunde ca da… poti sa iti cumperi cu 300 de lei si un mouse si o tastatura de gaming de calitate.

Tormond cel agresiv

Forma a fost primul lucru care ne-a atras atentia inca de cand am vazut mouse-ul Tormod.

Este probabil unul din cei mai confortabili mousi din gama X by Serioux, reusind sa se muleze pe mana utilizatorului. Mai mult, avem si niste fante pentru degete, pentru ca mana sa stea intr-o pozitie cat mai relaxata. Iar pentru a activa butoanele laterale, nici nu trebuie sa misiti degetul, fiind pozitionate in asa fel incat un simplu gest intr-o directie poate actiona unul, atata timp cat aplici destula forta. Discutam totusi de niste butoane de mouse si nimeni nu doreste sa activeze din gresela un buton.

X by Serioux Tormond

Iar asta nu este tot. Tormod mai propune pe langa cele doua butoane traditionale inca cinci butoane pe partea superioara a soarecului de razboi, pentru a sustine acel confort cautat de catre jucatorii de MMO-uri. Plus, unul dintre butoane se poate transforma – folosind soft-ul inclus – intr-un buton dedicat de rapid fire daca mai savurezi si un shooter din cand in cand.

Butoanele laterale ale lui Tormond

Sinceri sa fim, noi l-am folosit mai mult in shootere si Andrei l-a mai chinuit putin intr-un MOBA, Tormod facand turul biroului dovedindu-se un mouse destul de popular pentru pretul cerut.

Tormond ofera pana la 8 greutati pentru stabilitate
Tormod ofera pana la 8 greutati pentru stabilitate

Defapt, ce primesti pentru cei 140 de lei ceruti? Pai un mouse cu 5 butoane ingrozitor de comod. Cablu impletit pentru o rezistenta sporita. Iluminare in functie de dpi-ul selectat, soarecul putand sa se transforme in party light daca vrei asta. Un set de greutati. Plastic de buna calitate… si nici macar n-am ajuns la partea buna.

Tormod este un mouse optic motorizat de un senzor Avago 3050 de 4000 de dpi. Este un mouse de buget, fara doar si poate, pentru un gamer care cauta un soarec nu neaparat scump, dar unul care sa merite fiecare banut. Iar in acest caz credem noi ca l-am gasit.

Iar un mouse de buget bun merita si o tastatura pe masura nu?

X by Serioux Kallan

Am fost tentati initial sa recomandam Keriam, dar, dupa atente deliberari, Kallan a primit aceasta distinctie.

Keriam ar fi fost o alegere buna, din pacate in cazul de fata discutam de o tastura care dispune de doua porturi USB in plus, iar asta i-a dat acel mic avantaj pentru a fi inclusa in acest material.

Jucatori de CS, Kallan are layout normal, asta inseamna tasta Shift mare. Am luat aminte la aceasta observatie.

Serioux Kallan

Sa trecem la bestie! Din punct de vedere al design-ului nu putem sa ne plangem. Ne aduce aminte de avionele stealth, suprafata cauciucata incurajand acest sentiment. Carcasa superioara este realizata dintr-o singura bucata, iar tastura este destul de joasa, avand un simt tactil atunci cand apesi fiecare tasta. Totusi, daca ridici piciorusele de sustinere din spate, poti tasta linistit si confortabil, palmrest-ul fiind destul de lung cat sa iti sustina incheietura.

Lipsesc butoanele de macro
Lipsesc butoanele de macro

De fapt Kallan, ca si Tormod, este o tastatura confortabila. Poti sa scrii ore pe ea si sa nu te doara incheietura sau mana. Din pacate are o singura lacuna: nu vine cu taste de macro. Daca reusea sa includa si asta, chiar merita un rand de aplauze.

Sigur, poti sa schimbi functiile unor taste in jocuri folosind softuri, dar pana la urma este un minus si trebuie notat. Dar este o tastatura iluminata, albastru, usor spre violet, lumina fiind placuta si nu dereanjeaza la ochi. Intensitatea este exact atat cat trebuie cat sa nu iti intre in ochi. Existand iluminare intre taste, blead de la led-urile ce strabat prin tasta si lumineaza fiecare litera si cifra in parte.

Per total Kallan este o tastatura ideala pentru cineva care cauta acel sweet spot intre confort, gaming  si buget limitat. Iar impreuna cu Tormod fac un combo destul de interesant, ambele arme de razboi oferind confort, functionalitate si un pret pe masura.

Articole asemanatoare

Back to top button