MORE

CHIAR ACUM! WWDC 2014 – Apple anunta sisteme noi de operare: OS X Yosemite si iOS 8

WWDC este unul dintre putinele momente in care Apple TV-ul meu se dovedeste util. In acest moment WWDC 2014 este in plina desfasurare, asa ca ma „holbez” la o prezentare Apple excelenta, ca de obicei, direct si in direct pe televizor (in conditii excelente de imagine si sound) de pe Apple TV. Tot ca de obicei cei de la Apple au inceput soft. Mai exact cu soft, adica au anuntat doua noi sisteme de operare: OS X Yosemite pentru Mac si iOS 8 pentru mobile.

Tim Cook a inceput prin a se lauda cu rata de adoptie a Mavericks-ului, de peste 50% intr-un an, comparata cu cea de doar 14% a lui Windows 8 in acelasi interval, si cu…Yosemite (disponibil deja beta pentru dezvoltatori). Acest nou OSX aduce imbunatatiri de design si functionalitate semnificative: iCloud drive, care iti permite sa atasezi mailului fisiere mari, de pana la 5 Giga, care ajung la destinatar via cloud, Continuity, o facilitate care face ca taburile deschise sa preia feelingul temei (background, ceea ce ai deschis in spate etc) si alte gimmik-uri faine: apeluri telefonice direct pe si de pe Mac, si integrare si sincronizare mult mai bune cu iPhone-ul si iPad-ul.

iOS 8 – 8-ul din coada nu semifica doar al optulea iOS ci si cele 8 sute milioane de dispozitive mobile Apple active, vandute: 500 de milioane de iPhone-uri, 200 de milioane de iPad-uri si 100 de milioane de iPod Touch-uri. Tim Cook a avansat o cifra de 130 de milioane de utilizatori noi in ultimul an. Cook afirma ca multi sunt switcheri de pe Android (cu un procent semnificativ venit din China). 97% dintre utilizatori, spune Cook, se declara multumiti de iOS7, afirmatie sustinuta si de gradul extrem de ridicat de adoptie-89% instalari fata de 9% pentru Android Kitkat. Succesul, afirma Cook se datoreaza update-urilor rapide si constante si prezentei reduse a mallware-ului. Printre noile facilitati ale lui iOS 8 se numara reply-ul la mesaje care se poate face direct catre mesajele primite, fara sa iesi din aplicatia in care esti, a fost introdus Quick Type, adica posibilitatea de tastare predictiva (chestie astepata de multa vreme), mesaje multimedia (poti trimite mesaje ca video si voce si mesajul se autosterge, cam ca la Snapchat), iar zvonul privind integrarea lui Shazam direct in iOS8 a fost confirmat.

AppStore-ul pemite acum cumpararea bundle-urilor de aplicatii (o practica folosita de multa vreme in gaming), preview-uri video ale aplicatiei postate de catre dezvoltatori (inspirat cumva de pe site-urile de crowdfunding?) si alte facilitati, pe care Apple le considera cele mai importante de la aparitia magazinului lor virtual si pana acum.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close