ȘtiriSecuritateTech&IT

WormGPT este vărul malefic al lui ChatGPT și a fost creat de hackeri

Cu toată ascensiunea asta a inteligenței artificiale, programele precum ChatGPT au devenit o normalitate. Aud din ce în ce mai mulți oameni care-și automatizează sarcinile la muncă cu ajutorul chatbot-ului alimentat de AI, dar cum ar fi dacă acesta ar fi malefic? Răspunsul vine de la WormGPT, un AI creat de hackeri pentru a produce haos și a asista răufăcătorii virtuali. Desigur, ăsta vine cu un cost, astfel AI-ul fără limite etice nu este gratuit, dar nici prea scump.

WormGPT ChatGPT

WormGPT a fost alimentat cu date de tip malware și comparativ cu ChatGPT, nu are nicio barieră etică, care să activeze ca protecție pentru utilizator. Asta poate duce la situații în care AI-ul va fi folosit pentru a crea viruși și alte amenințări digitale, mai ales că știe să folosească Phyton ca să scrie cod. Bine, asta nu înseamnă că brusc, WormGPT o să cucerească planeta și o să ne facă sclavii lui. Ba chiar dimpotrivă, am putea folosi această „amenințare” timpurie pentru a ne familiariza cu astfel de pericole.

Vărul malefic al lui ChatGPT a fost construit pe scheletul lui GPT-J, un model de inteligență artificială din 2021. Asta înseamnă că WormGPT nu este la fel de puternic precum versiunile noi de ChatGPT, însă nici nu are nevoie. Pentru ce este gândit își face treaba bine (din nefericire), și accesul la acest chatbot costă 67.44$ pe luna. Desigur, nu există un site pe care să-l accesați ca să ajungeți la acest bot, astfel va trebui să săpați prin forumuri dedicate hackingului.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button