GamingPC&ConsolesTech&IT

World of Warcraft, primul joc DirectX 12 pe Windows 7

Microsoft a făcut zilele acestea o dezvăluire neașteptată într-o postare pe blogul DirectX, anunțând că World of Warcraft va primi suport pentru DirectX 12 pe Windows 7. Ca urmare, popularul MMO se va bucura de o performanță îmbunătățită pe vechiul sistem de operare. Până acum, cea mai recentă versiune de API era disponibilă doar pe Windows 10.

Decizia este surprinzătoare din mai multe motive, principalul fiind însă că nu demult Microsoft anunța că va renunța în viitorul nu foarte îndepărtat să ofere sprijin pentru Windows 7. Ultimele update-uri de securitate pentru acest sistem de operare sunt programate pentru data de 14 ianuarie 2020, după care serviciul va intra în modul de mentenanță. Între timp, compania caută să încurajeze utilizatorii să migreze către Windows 10, oferind chiar notificări de tip pop-up celor cu Windows 7, prin care îi anunță că sistemul de operare pe care îl folosesc nu va mai primi update-uri.

Prin urmare, unii critici susțin că implementarea lui DirectX 12 în Windows 7 riscă să submineze eforturile companiei de a muta utilizatorii către Windows 10. Este drept că deocamdată noul API este disponibil doar pentru World of Warcraft, iar Microsoft nu pare să aibă un plan general de a implementare a DirectX 12 pentru toate jocurile care rulează pe Windows 7. În schimb, compania va oferi acest sprijin selectiv, pentru anumite titluri.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button