MORE

World of Warcraft este iar in declin. Nu va mai fi anuntat numarul de abonati.

World of Warcraft si-a atins apogeul intre Wrath of the Lich King si Cataclysm, cu aproape 12.5 milioane de abonati, insa de atunci se tot afla in diverse etape de declin, temperate de lansarea fiecarui expansion. Acel declin continua, si ar putea fi ultima data cand mai putem spune asta.

Nu pentru ca jocul va fi inchis, va deveni gratuit, sau pentru ca Blizzard a gasit un mod de a transforma fiecare om de pe planeta intr-un jucator permanent de World of Warcraft, ci pentru ca nu vor mai anunta cati abonati are jocul.

Ca parte din raportul financiar al companiei Activision-Blizzard, a fost dezvaluit faptul ca World of Warcraft are in acest moment in jur de 5.5 milioane de abonati. Tot un numar colosal, neatins de vreun alt MMO cu taxa lunara, dar nici jumatate din ce avea World of Warcraft la apogeul sau.

Acesta este ultimul numar pe care Activision-Blizzard il va anunta. Urmatoarele rapoarte nu vor mai include numarul de abonati al MMO-ului, deoarece compania considera ca sunt alte metrice care sa indice mai bine performanta financiara a MMO-ului.

Desigur, sunt astfel de metrice, din moment ce World of Warcraft ofera o serie de servicii suplimentare si factori de monetizare care pot genera mai mult venit, in aditia taxei lunare.

Ramane de vazut daca vor schimba aceasta decizie cu lansarea lui Legion de anul viitor, in cazul in care acesta va duce la reaprinderea pe termen lung a fervorii pentru joc. Nu numai asta, dar avem si un film Warcraft pe drum.

[Games Industry]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button