MORE

Wordpress, partea leului pe net: 30% dintre site-uri pe această platformă

Oamenii de la Automattic din San Francisco au un motiv întemeiat pentru a sărbători această săptămână: sistemul de management al conținutului WordPress deține acum 30% din toate site-urile de pe web.

Această statistică este publicată de W3Techs, un serviciu administrat de firma de consultanță austriacă Q-Success, care studiază primele 10 milioane de site-uri clasate pe Alexa. Numerele sale sunt actualizate zilnic, iar astăzi se vede că WordPress reprezintă 60% din piața sistemului de management al conținutului.

WordPress se află în fruntea clasamentului de ceva timp, cu sistemele rivale cum ar fi Joomla, Drupal, Magento, Shopify, Google Blogger și Squarespace, cu o marjă imensă (Joomla ocupă locul 2 cu 3% din site-uri). Desigur, este de remarcat faptul că 50% din toate site-urile sunt fie construite de la zero, fie utilizează sisteme de management al conținutului care în prezent nu sunt monitorizate de W3Techs.

Aceasta este o veste bună pentru comunitatea de dezvoltatori care construiesc plugin-uri și teme pentru acest CMS, pentru serviciile de hosting web care oferă pachete WordPress, precum și pentru designerii care oferă clienților site-uri și magazine bazate pe WordPress.

A trecut mult timp din 2003, când a apărut pentru prima oară, având în prezent două versiuni: una de găzduire proprie, disponibilă gratuit, și o opțiune găzduită de WordPress.com, care îmbină serviciile suplimentare și suportul cu ușurința în utilizare caracteristică. Având în vedere baza sa masivă de utilizatori și comunitatea care susține dezvoltarea open-source, foarte probabil vor continua să rămână la înălțime și pe viitor.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button