MORE

Word 365 poate detecta plagiatul

Mii de studenți și oficiali intră în panică

Probabil unii dintre voi ați fost în această situație. Scrieți o lucrare în Word pentru școală, iar când o predați observați cumva că trei sferturi din ea era luată de pe internet. Știu, tragedie. De ce nu era în Word un soi de unealtă care să vă permită să vă dați seama din timp atunci când luați cuvânt cu cuvânt munca altuia, pentru a putea marca fără dubiu cine este autorul și toate cele?

Nu mai trebuie să vă fie teamă, pentru că Word primește tocmai asta. Variantele de testare ale lui Word 356 au deja funcția, cea dedicată sectorului educațional va primi funcția de luna viitoare, iar restul lumii se va putea bucura de ea spre sfârșitul anului.

Noua funcție de scanare pentru similarități vă va permite să identificați dacă grupuri text mai lungi de 40 de cuvinte au cumva un corespondent direct pe internet. De cercetarea efectivă se va ocupa Bing, așa că poate că nu va avea tocmai cel mai bun randament cu putință.

Deocamdată funcția este disponibilă doar pentru limba engleză, dar va fi extinsă cu timpul și pentru celelalte pe care Word le suportă.

Spor la atribuirea corectă a citatelor.

[Bleeping Computer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button