TECH

WMR va primi suport pentru SteamVR abia după lansare

Platforma Windows Mixed Reality a început să sune foarte interesantă săptămâna trecută, deoarece a fost anunțat suportul pentru SteamVR. Asta însemna că orice HMD, fie că e produs e Acer, Lenovo, Dell, HP, Acer, sau oricare altă companie, va fi compatibil cu jocurile de pe Steam ce necesită în mod normal un Oculus Rift sau un HTC Vive.

Se pare însă că acest suport nu va fi disponibil din start. Conform unei declarații date pentru Computerbase.de de Greg Sullivan, Director al departamentului de Mixed Reality, suportul pentru SteamVR nu va fi disponibil în aceeași zi cu lansarea lui Windows Creators Update 2. Așa că toate aceste HMD-uri nu vor fi compatibile din start cu jocurile de pe Steam.

Mai mult, acesta a spus că abia se află la început dezvoltarea suportului pentru SteamVR. Nu a oferit o dată la care va fi disponibil suportul pentru rularea de jocurilor de realitate virtuală ce se conformează standardului făcut de Valve. Poate, dacă avem noroc, va fi disponibil dinspre finalul acestui an. La urma urmei, Microsoft are foarte multe resurse la dispoziție, așa că n-ar fi o problemă de forță de muncă pentru implementarea sa. Altfel, platforma Windows Mixed Reality n-ar mai fi atât de atractivă, din moment ce nu prea vei avea cu ce să folosești HMD-urile… decât dacă vrei PowerPoint în VR.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button