ReviewsTECH

Whitings Scanwatch Horizon, un smartwatch… de colecție!

Te întrebi ce ceas inteligent să îți iei? Eu am pus ochii pe un absolut superb Whitings Scanwatch Horizon de 43mm albastru, și știi cum e, ochii văd inima cere. L-am găsit pe eMag la 2.489 de lei, da, o mulțime de bani, dar vă spun sincer că l-am primit în test și mi-a pus gheață la inima. Este o veritabilă… bijuterie. Nu doar că împacă aspectul de ceas tradițional care mie îmi place maxim cu o mulțime de funcții extrem de avansate, dar reușește să facă asta în cel mai armonios și mai elegant mod cu putință.

Withings Scanwatch Horizon
Withings Scanwatch Horizon

Aproape 2.500 de lei poate părea mult, dar odată ce îl vezi și îl pui la mâna realizezi instant că nu doar face banii, ci și pare mult mai scump decât este. Ah, da, și are și-o versiune mai finuță, poate pentru încheieturi mai mici sau pentru fete, care este și el splendid! Pe parte de senzori, dotări și funcții nu sunt mari deosebiri, doar „împachetarea” și designul diferă.

withings scanwatch
Withings Scanwatch 38mm

Revenind la modelul Horizon care îmi place de leșin, arată clasic, este din oțel inoxidabil, poate este un pic cam greu dacă ar fi să-i reproșez totuși ceva, și este mai degrabă axat pe funcții de sănătate. Are EKG, monitorizarea nivelului de oxigen în sânge, asta din urmă chiar aprobată oficial în State de exigentul organism FDA, Food and Drug Administration, chestie cu care nici Apple, Fitbit sau Samsung nu se pot lăuda. Iar bateria ține for real o luna!

Desigur, ii lipsesc altele, și este o întrebare bună dacă merită să dai 500 de euro pe un ceas inteligent care nu suportă plăti sau convorbiri în stil Bond de la încheietura. Depinde de prioritățile fiecăruia, dar eu zic că Horizon compensează prin frumustete, calitate și acuratețea senzorilor și măsurătorilor. Este mai simplu și face foarte bine de fapt doar două lucruri, în loc de multe și prost: arată excepțional și oferă extrem de multe și precise date despre starea de sănătate. Câteva specificații:

Material Oțel, sticlă safir
Grosime 13,28 mm
Diametru 43 mm
Greutate 72g (fără curea)
Lățime curea 20 mm
Cadran Cadran analog
Ecran secundar PMOLED
Autonomie până la 30 zile sau până la 50 de zile în modul economic
Timp de încărcare 2h până la 100%, 1h până la 80%
Rezistență la apă 100m, 10 ATM

Dacă vrei mai multe detalii și specificații tehnice, poți accesa pagina produsului.

Whitings Scanwatch Horizon este clasic și este classy, dar în același timp trebuie să faci o alegere educată: este mai greu decât orice smartwatch obișnuit pe care l-am mai testat până acum și nu poți dormi cu el, nu citești notificări, nu ai un ecran touch, nu plătești cu el, etc. Partea asta de a fi diferit de propunerile tradiționale de la Apple, Samsung sau Fitbit poate fi un plus sau un minus, depinde cum privești problema: Scanwatch Horizon este de fapt un ceas inteligent deghizat într-unul analog.

Withings Scanwatch Horizon 20-32

Navigarea este facilă și intuitivă și se face cu ajutorul rotiței, ai două variante de curea incluse, una metalică și una din silicon și mai oferă „la pachet” și o aplicație pe telefon extrem de bogată în materie de funcții și parametri. De fapt acest companion de pe telefon este adevăratul loc unde vezi măsurătorile și statisticile. Am mai avut eu un astfel de model de la Fossil, și după ce l-am purtat vreo doi ani, am înțeles bine atât beneficiile cât și limitările unei astfel de abordări.

Whitings Scanwatch Horizon este ajutat de o aplicație intuitivă

Aplicația lui Scanwatch Horizon numită Health Mate este gratuită, este destul de detaliată și intuitivă, și tocmai pentru că ceasul însuși este așa cum este, aplicația nu-i opțională dacă vrei să citești toate aceste date, ci absolut necesară. Și partea de fitness este extrem de bine reprezentată, doar că aici avem încă o problema: fix din cauza designului sau clasic și a greutătii, Scanwatch Horizon este departe de a fi cel mai potrivit ceas pentru activitate fizică, și cu atât mai puțin în varianta cu brățară metalică. It defies the purpose că să zic așa.

Withings Scanwatch Horizon

Dar asta nu înseamna că-mi place mai puțin, și in clipa in care am să-l găsesc redus, n-am să ezit să-l cumpăr. Este exquisite, este deosebit, e frumos de-l învârti după soare și sunt dispus să trec peste limitări și dezavantaje dacă îl găsesc pe undeva pe la 1.800-2.000 de lei. Sunt dispus să aștept până și viitorul Black Friday, când modelul asta nu va mai fi atât de nou și prețul va mai scădea.

Dar dacă ai ăștia 2.500 și îți plac ceasurile, well, asta este de colecție de-a dreptul, și unul dintre puținele ceasuri inteligente sau mai degrabă hibride despre care îndrăznesc să spun asta. Este o punte, o veriga intermediară între două lumi, un ceas care să satisfacă și exigențele entuziaștilor în materie de timepieces, dar și așteptările de 2022 ale amatorilor de smartwatch-uri.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button