MORE

Windows XP-Odihneasca-se in pace!

Windows XP este o relicva legendara din vremurile in care Microsoft domina zdrobitor piata sistemelor de operare. Intr-o luna de acum incolo gigantul din Redmond va sista oficial suportul pentru acest OS. In acest moment unele surse afirma ca in lume sunt aproape jumatate de miliard de XP-uri inca in functiune.

Partea proasta este ca la asemenea cifre aceasta decizie s-ar putea intoarce impotriva Microsoft, starnind valuri de nemultumire. Partea buna este ca vom avea cu totii un internet mai sigur si securitate sporita. Acest sistem de operare este din ce in ce mai greu sustenabil din punct de vedere al sigurantei utilizarii, din ce in ce mai inadaptat mediului actual. In ceea ce priveste alternativele acestea nu sunt chiar limitate. Exista multe plangeri legate de Windows 8 (pe unele le indreapta 8.1), si am auzit des propozitia „Decat sa trec pe chestia aia mai bine raman la XP”. Pentru acestia exista insa Windows 7, aclamat de fani si considerat, inca, unul dintre cele mai bune OS-uri realizate vreodata de Microsoft. Pe langa variantele „”in house” mai sunt cele ale competitorilor: orice dispozitiv Apple vine insotit de sistemul de operare, unul extrem de bun si eficient. Si daca aceasta alternativa vi se pare prea scumpa sau snoaba, exista nenumarate variante de Linux, ajunse multe dintre ele la maturitate si care ofera cel putin aceleasi lucruri ca batranul XP. Pentru Microsoft exista doua riscuri: de a-si instraina si nemultumi o parte destul de mare din fani sau de a-si asuma in continuare un sistem din ce in ce mai nesustenabil, si a se face de ras dpdv al securitatii utilizarii. Par sa fi ales raul cel mai mic si credem ca decizia este salutara.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

2 comentarii

 1. „Si daca aceasta alternativa vi se pare prea scumpa sau snoaba, exista nenumarate variante de Linux, ajunse multe dintre ele la maturitate si care ofera cel putin aceleasi lucruri ca batranul XP.”

  Pe cand o serie de emisiuni in care sa se prezinte acele variante de Linux?
  De ce televiziunea Romana considera acest sistem de operare tabu?
  De ce televiziunea Romana prin emisiunile sale nu abordeaza subiectul sistemelor de operare piratate?
  Aceste sisteme de operare piratate ( 60%) au dus la faptul ca Romania are cele mai nesigure calculatoare din lume.

  Romania a fost pe primul loc pe lan mondial ca victime in urma atacurilor informatice prin yahoo si facebook.
  Romania este pe locul 5 in lume la infractionalitate informatica conform specialistilor it FBI.
  Asta nu inseamna ca Romani sunt pe locul 5 la hotie ci sunt pe locul 5 la prostie.

  Acele siteme de operare piratate descarcate de oriunde nu sunt copii identice ci versiuni de Windows special prelucrate de infractori si contin malaware care faciliteaza controlul de la distanta a calculatorului si folosirea acestuia in atacuri informatice.

  Prin asta utilizatorii de softuri piratate devin complici si isi pun calculatorul la dispozitia infractorilor si devin parte ale unor mari retele internationale underground ce efectueaza atacuri de tip DDos asupra sit-urilor guvernamentale.

  Situl NATO asa a fost atacat: http://www.hit.ro/sisteme-securitate/hackerii-ucraineni-pro-rusi-au-atacat-site-ul-nato

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button