PC

Windows XP continuă să fie foarte popular

Dacă incidentul cu WannaCrypt de zilele trecute n-a fost un semnal de alarmă suficient de mare, poate statisticile de utilizare ale sistemelor de operare ar trebui să fie.

Deși a fost lansat cu 16 ani în urmă, Windows XP continuă să fie un sistem operare popula. Linux poate că domină pe servere, dar pentru utilizatorii de zi cu zi și în birouri nu reușește să întreacă sau măcar să egaleze ce a reușit să creeze cu mai bine de un deceniu în urmă.

Sistemul de operare continuă să aibă o pondere de peste 7% din piață, ceea ce înseamnă că un număr foarte de PC-uri la nivel mondial sunt vulnerabile numărului mare de atacuri cibernetice care au fost născocite în ultimii ani, și pentru care Microsoft nu va oferi soluții decât după ce valul de infecție a început.

Compania a lansat un update pentru Windows XP pentru a repara vulnerabilitatea care a dus la propagarea lui WannaCrypt, dar având în vedere câte alte ustensile erau în arsenalul NSA din leak-ul de acum câteva luni și câte probabil încă mai sunt necunoscute, probabil ar fi timpul pentru o tranziție la un sistem de operare a cărui dezvoltare continuă. Iar dacă Windows 10 nu vă încântă, devenind din ce în ce mai iritant pentru mulți oameni, puteți arunca o privire măcar peste alternativele complet gratuite, care nu sunt făcute să conțină cod care să fie în vreun fel dăunătoare utilizatorului. Vă recomand lista aceasta.

[Business Insider]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button