PC

Windows va căpăta control cu privirea

PC-urile, și de altfel majoritatea sistemelor de calcul, tind să nu fie tocmai atât de prietenoase pentru oamenii care au abilități fizice limitate. Dar Microsoft speră să schimbă asta, printr-un parteneriat cu Tobii.

Producătorul de hardware pentru urmărirea privirii își va avea tehnologia integrată în Windows 10, chiar din cea mai nouă variantă a sistemului de operare disponibilă pentru Preview. Desigur, pentru a vă folosi de această funcție aveți nevoie de un Tobii Eye Tracker.

Noua funcție permite controlul atât al mouse-ului cât și a tastaturii folosind doar mișcarea ochilor. Mouse-ul este destul de ușor de înțeles cum ar funcționa, iar tastatura va fi prezentă pe ecran, permițând tastarea prin mișcarea privirii peste tastatură. Dacă privirea jucătorului rămâne asupra unei taste, aceasta va fi înregistrată, de acolo mai departe tastarea funcționând fie prin mișcarea privirii peste tastele dorite, sau tot prin fixarea privirii asupra celor dorite.

Considerând că Tobii Eye Tracker a început să devină o parte integrală din anumite sisteme laptop, această funcție nu va fi sub nici o formă ignorată. Nu numai asta, dar Microsoft și Tobii probabil vor găsi un mod de-a dezvolta un standard general pe care să îl folosească dispozitive similare de control, făcute de diverse alte companii.

Această funcție va veni cu siguranță în ajutorul celor care sunt incapabil să controleze în mod normal un PC ce rulează Windows. Până și în cele mai grave cazuri de paralizie când nici măcar pleoapele nu mai funcționează așa cum trebuie, ochii tot au ceva mobilitate.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button