PCȘtiri ITTECH

Windows Store din Windows 8 și 8.1 nu va mai oferi noi aplicații și update-uri

Windows 8.1 a ieșit din ciclul de suport principal la începutul acestui an, intrând într-o perioadă de asistență extinsă de cinci ani, în care primește numai actualizări de securitate. Cu toate acestea, Microsoft acceptă în continuare depunerea de noi cereri pentru versiunea de Windows Store a lui Windows 8. De asemenea, în prezent sunt acceptate și depuneri pentru noile aplicații Windows Phone 8.

Recent, Microsoft a anunțat că acest lucru se apropie de sfârșit în curând. După 31 octombrie, noile aplicații nu vor mai fi acceptate pentru distribuire prin magazin.

Actualizările aplicațiilor existente vor continua să fie acceptate. Cu toate acestea, există și o dată de încheiere pentru acestea: de la 1 iulie 2023, Microsoft va înceta să distribuie orice actualizare pentru aplicațiile din Windows 8.1 Store. Termenul limită pentru Windows Phone 8 este mai devreme: actualizările pentru aceste aplicații se vor încheia la 1 iulie 2019.

Windows Store de pe 8 și 8.1 a avut mereu impedimente în a atrage un număr mare de dezvoltatori și aplicații. Pentru a îmbunătăți situația pentru omologul de pe Windows 10, Microsoft a oferit noi funcții, cum ar fi posibilitatea de a distribui aplicații obișnuite Windows prin magazinul propriu – o mișcare care a văzut chiar iTunes aderând la Microsoft Store în acest an.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button