GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Windows Solitaire a fost inclus în World Video Game Hall of Fame

Solitaire, jocul clasic de Windows, s-a alăturat altor titluri precum Doom, Tetris, și World of Warcraft pentru a fi inaugurat în World’s Video Game Hall of Fame. Premiul recunoaște rolul lui Solitaire ca o parte semnificativă a istoriei jocurilor.

Solitaire a fost pentru prima oară oferit la pachet cu Windows 3.0. La fel ca și celălalt joc notabil, Minesweeper, Solitaire a fost acolo pentru a servi ca un tutorial secret: într-un moment în care mouse-ul era încă privit ca o piesă hardware nouă și exotică, Solitaire a adoptat comenzi precum clic, dublu clic și drag-and-drop – abilități pe care utilizatorii le-au dezvoltat cu ajutorul lui Solitaire. Ca versiune computerizată a unui joc de cărți familiar, lumea era deja obișnuită cu el. Acesta a fost asociat cu fiecare versiune ulterioară Windows, până la Windows 7. Windows 8 l-a înlocuit cu un set mult mai variat de jocuri de cărți.

În total jocul a fost instalat pe mai mult de un miliard de PC-uri și probabil a fost jucat de multe miliarde de oameni.

În ciuda faimei sale și a bazei enorme de jucători, noi ezităm să numim Solitaire un joc bun. Este o versiune simplă a jocului de cărți și, în afară de spatele animat al cărților și de animația iconică de victorie, în care se vede cum toate cărțile sar de la locul lor și zboară, jocul nu a făcut prea multe pentru a profita de computerizarea sa.

Poate că cel mai de neiertat este faptul că multe jocuri de Solitaire sunt pur și simplu imposibil de câștigat, indiferent de cât de priceput ar fi utilizatorul. Prin comparație, FreeCell este clar superior, unde teoretic fiecare joc obișnuit poate fi câștigat. Și aceste două jocuri ambele pălesc în comparație cu Minesweeper, un joc care trebuie să fie jucat pe un computer, fără a avea un omolog în lumea reală, fiind astfel cu adevărat un joc pentru PC.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button