MORE

Windows scade sub 90% la nivel mondial

Sistemul de operare Windows este fara prea mult dubiu cel mai des folosit pentru PC-uri la nivel mondial, avand ani de zile dominare completa. Dar in ultima vreme pare sa fi pierdut putin din popularitate.

Conform statisticilor colectate de NetMarketShare.com, sistemele de operare facute de Microsoft au scazut cam pentru prima data in foarte multi ani sub un procent de utilizare globala de 90%. Ce e drept, nu a scazut cu nici macar cu doua procente intregi sub 90%, iar motivul pentru care Windows nu mai este atat de  „popular” ar putea fi complet ridicol.

windwos usage april

Statisticile indica faptul ca variante de Windows foarte vechi inca mai sunt folosite, precum Windows 2000 si chiar Windows NT, ambele la un loc avand 0.07% din piata. Partea surprinzatoare a fost ca Windows 3.1, lansat acum 24 de ani, are o cota de piata de 0.45%.  Practic, este mai popular ca OSX 10.6. Posibil ca abandonul acelor sisteme de operare antice sa fi fost responsabil pentru scaderea sub 90%.

Dominant continua sa fie Windows 7, dar si acesta a scazut sub 50%, fiind acum la 47.82, iar Windows 10 a trecut de 15%, fiind al doilea cel mai popular sistem de operare pentru sisteme desktop.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button