Telefoane

Windows Phone 8.1 – Atat de aproape si, totusi, atat de departe

Povesteam nu de mult, ca la aproape 3 ani de la ultimul update major, Microsoft lanseaza pe piata Windows Phone versiunea 8.1, sistemul lor de operare pentru terminale mobile. Si poate cea care aduce compania cel mai aproape de competitorii iOS si Android.

Principala schimbare notam de atunci ca o reprezinta Cortana, alternativa pentru Siri si Google Now, dar gasim  de asemenea imbunatatiri marisoare aduse aplicatiilor Xbox Music, Wallet sau Maps.

Motivul acestui post insa, este acela de a saluta un set (nu foarte consistent, dar oarecum critic) de solutii implementate de Microsoft, ce ar putea fi catalogate ca viitoare “must”-uri pentru iOS si Android: aplicatiile Data Sense, Storage Sense si Battery Saver. Mai exact, o sfanta treime care iti va salva banii, datele si bateria.

Cu versiunea 8.1, Microsoft este mai aproape ca niciodata de competitorii directi, dar succesul depinde in continuare de puterea de a convinge utilizatorii sa schimbe sistemul de operare. Iar schimbarea este una dintre cele mai mari temeri ale omului. Si cu un ecosistem de aplicatii inca minuscul, Microsoft are nevoie de ceva mai mult decat Cortana.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button