TECH

Windows Mixed Reality va primi jocuri de Steam pe 15 noiembrie

Așa cum ne-a promis Microsoft în luna august, toți proprietarii de Windows Mixed Reality care rulează Windows 10 vor putea să ruleze o mare parte din bibliotecile de software VR ale lui SteamVR.

Aceasta este o extindere a programului de preview SteamVR pentru Windows Mixed Reality, care a fost oferit dezvoltatorilor, dar va fi deschisă pentru toți utilizatorii pe 15 noiembrie. Cei interesați vor putea să navigheze de la hub-ul VR al Microsoft la cel al lui Valve și să selecteze din software-ul SteamVR de acolo.

SteamVR este cel mai bine cunoscut pentru jocuri precum EVE Valkyrie și Project Cars, dar sunt disponibile și alte aplicații. De exemplu, Virtual Desktop vă permite să utilizați spațiul de lucru al computerului vostru într-un spațiu VR, iar Google Tilt Brush este o experiență de desenat în VR. Acest program de preview este momentan doar în stadiu de beta, deci nu este de așteptat ca fiecare aplicație sau joc să funcționeze perfect de pe acum.

Windows Reality Mixed și-a facut debutul în rândul consumatorilor cu doar câteva săptămâni în urmă, dar în timp ce există câteva aplicații excelente disponibile pentru ei, nu există încă prea multe de acest fel. Abilitatea de a accesa biblioteca SteamVR – care a crescut de mai bine de un an – extinde foarte mult opțiunile, aducând unele dintre cele mai bune aplicații și jocuri VR pe platforma Microsoft.

Fall Creators Update pentru Windows 10 a introdus Windows Mixed Reality printre utilizatorii de rând, iar parteneri precum Samsung au lansat seturi de căști pentru VR. Platforma promite nu numai realitatea virtuală, ci și aplicații ale realității augmentate. Totuși, pentru majoritatea utilizatorilor, realitatea virtuală este principalul personaj.

Microsoft se confruntă cu o concurență acerbă pe frontul AR de la Apple ARKit și Google ARCore pe dispozitivele mobile. Dispozitivele iOS și Android, susținute de aceste două API-uri, constituie marea majoritate a dispozitivelor AR-ready în acest moment, în timp ce strategia Microsoft va necesita introducerea unor echipamente hardware. S-a spus totuși despre Apple că își dezvoltă și propriul set de AR.

Cu toate acestea, ARKit și ARCore nu sunt platforme VR precum Windows Mixed Reality și există limitări pentru ambele. Windows Mixed Reality pune bazele unor experiențe, aplicații și jocuri mai performante și mai avansate, presupunând totuși că acestea vor capta utilizatorii și dezvoltatorii.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button