PC

Windows Holographic: Cerințe de sistem

Update-ul de anul viitor al lui Windows 10 va adăuga suport pentru diversele soluții holografice realizate pe baza specificațiilor emise de Microsoft, așa că a venit timpul să vedem care sunt cerințele de sistem pentru aceste noi minunății.

Microsoft a lansat o aplicație menită să verifice compatibilitatea cu Windows Holographic, iar cerințele indicate sunt extrem de mici, cel puțin comparativ cu ce vă trebuie pentru Vive și Oculus Rift.

Un headset AR compatibil cu Windows Holografic va necesita 4GB de memorie RAM, un port USB 3.0, suport pentru DirectX 12 la adaptorul grafic, plus un procesor cu 4 nuclee. Aparent nu contează dacă sunt 4 nuclee fizice sau doar virtuale. Și având în vedere că majoritatea procesoarelor grafice integrate suportă DirectX 12, probabil nu va necesita un GPU discret.

windows-holo-cerinte

Motivul principal pentru care cerințele sunt atât de mici vine de la faptul că nu vorbim de sisteme VR, ci de Augmented Reality care doar va adăuga elemente grafice într-un mediu existent, nu trebuie să umple chiar tot ecranul la 90 de cadre pe secundă în Full HD.

Ca urmare, nici prețul echipamentului nu va fi la fel la fel de scump. Headset-urile AR produse de Asus, HP, Lenovo, Acer și Dell vor avea prețuri apropiate de 300 de dolari.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button