TECH

Windows 10 devine un sistem de operare spațial cu platforma Mixed Reality

Microsoft a organizat în San Francisco un mic eveniment în care a prezentat pe larg ce exact la ce are de gând să folosească noua platformă Windows Mixed Reality.

Simplu spus, compania vrea să transforme Windows dintr-un sistem de operare pe care îl folosești stând în fața unui ecran într-unul ce poate fi utilizat în mișcare, în VR, folosind gesturi și comenzi vocale. Prezentarea este destul de lingă, pe alocuri este impresionantă, și cu siguranță va face fanii serialului Community să surâdă.

https://youtu.be/xTT_3DhTMI8

Ideea de bază este cea că veți putea crea un mediu virtual personalizat în care să înșirați diversele funcții și aplicații Windows pe care le folosiți zi de zi. Acestea pot fi accesate prin manipularea mediului înconjurător, plimbându-vă sau teleportându-vă dintr-o încăpere în alta. Dacă asta vă sună cam impractic, ar trebui.

Ceea ce a demonstrat Microsoft este grozav pentru consumul de mass-media, dar controlul prin gesturi este total impractic pentru muncă efectivă. Însă folosirea unui HMD în locul unui monitor ar putea fi o soluție interesantă, din moment ce ai avea spațiu de ecran nelimitat. Cortana mai este și ea prezentă, plutind ca un spirit malefic în fața ta de fiecare dată când este chemată. Tot aici a fost prezentată și aplicația de socializare virtuală AltspaceVR, care vă permite să luați un avatar și să vorbiți cu alți oameni redați în același fel, în aceeași încăpere, deși vă puteți afla în capătul celălalt al planetei.

Platforma Windows Mixed Reality va fi disponibilă din 17 octombrie, atunci când va fi lansat și update-ul de toamnă al lui Windows 10. Suportul pentru SteamVR este promis până la sfârșitul acestui an, așa că cel puțin vom avea parte și de jocuri VR adevărate.

[The Verge]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button