Știri ITPCRSS PaginaDeMediaSecuritateTECH

Windows Defender ți-ar putea umple spațiul liber fără să știi

Sunt puțini cei care știu să folosească un sistem de operare la capacitatea lui maximă. De aceea, unele probleme ies la iveală destul de târziu, iar într-un sistem precum Windows 10 ele sunt ceva mai dese. Una dintre acestea a fost descoperită de curând și este legată de Windows Defender, soluția anti-virus integrată în sistemul de operare al celor de la Microsoft. Acesta merge destul de bine și oferă strictul necesar pentru a avea un sistem protejat, doar că are tendința să se strice, iar cazul de față dovedește asta.

Conform unui raport lansat de Bleeping Computer, un bug descoperit în Windows Defender poate cauza probleme destul de mari dacă nu este adresat rapid. Se pare că anti-virusul generează mii sau chiar sute de mii de fișiere, fără știrea utilizatorului, iar acestea îți pot ocupa mult de spațiu fără să îți dai seama.

Windows Defender Bug Mai 2021

Ce face Windows Defender cu toate fișierele?

Raportul de mai sus ne spune că este vorba de fișiere hash MD5, iar natura lor este necunoscută. Logica îmi spune însă că vorbim despre niște fișiere care au rămas în urma ultimelor scanări ale sistemului, fișiere pe care Windows Defender ar urma să le șteargă. Problema este că în cazul anumitor utilizatori, programul uită că le-a creat și nu le șterge, iar asta poate deveni o problemă în timp.

Se pare că Microsoft știe de situația asta, iar Windows Defender a primit un update (versiunea 1.1.18100.6) prin care ar fi trebuit să remedieze problema. Sfatul meu ar fi să verificați ce versiune a anti-virusului aveți, iar pentru a fi siguri, intrați și în folderul cu fișierele ca să nu aveți parte de vreo surpriză neplăcută.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button