PC

Windows Cloud, o nouă variantă a sistemului de operare a fost zărită

Microsoft se pare că în acest moment cochetează cu un nou concept pentru Windows. Urme a ceva numit Windows Cloud 10 și Cloud N au fost descoperite în SDK-ul celei mai noi variante a sistemului de operare.

Conform informațiilor care circulă acum prin industrie, această variantă a sistemului de operare ar fi un soi de înviere a lui Windows RT. Dar nu în sensul că este făcută doar pentru sisteme care sunt construite pe baza procesoarelor ARM, deși probabil poate funcționa pe ele.

Windows Cloud ar avea ca element central o imposibilitatea de-a instala aplicații prin alte canale decât Windows Store, la fel ca RT. Motivul pentru care Microsoft s-ar gândi iarăși să creeze o astfel de variantă a sistemului de operare ar fi dorința de-a crea ceva competiție pentru Chromebooks. Aplicațiile UWP au avantajul unui grad mai mare de securizare și sunt ceva mai bine controlate, ceea ce ar fi un beneficiu în educație sau locuri unde nu prea ar fi bine să permiți utilizatorului să își facă de cap.

Varianta Cloud N ar fi în esența același lucru, dar fără Media Player preinstalat, fiindcă Uniunea Europeană nu prea se bucură de împachetarea acestui fel de aplicații.

Există însă și o parte negativă aici, oameni precum Tim Sweeney, șef al Epic Games, proclamând că Windows Cloud este doar încă o încercare de a împinge Steam de pe piață, fiindcă nu poate fi distribuit prin Windows Store, deoarece permite la rândul său descărcarea de alte aplicații.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button