MORE

Incearca Windows 95 in browser cu ajutorul C++ si Javascript

Daca pentru generatia actuala sunetul de start up de la Windows XP este extrem de familiar, generatia anilor 80 – 90, isi aduce aminte cu nostalgie de Windows 95. Acel sunet de pornire din Windows 95 intotdeauna imi da nostalgie, dar ce-ar fi sa ne bucuram de el fara sa trebuiasca sa setam nimic?

Andrea Faulds, un dezvoltator de 19 ani din Scotia, a reusit sa faca sa ruleze Windows 95 in browser complet functional fara nici un plugin.

E o imagine cu adevarat incredibila de privit: sa vedem acest sistem de operare vechi de 20 de ani functionand in cod JavaScript pur este uimitor – poti juca Freecell, pierde timpul in DOS sau pur si simplu sa te bucuri de nostalgie.Windows 95

Proiectul foloseste emscripten, un emulator ce compileaza cod C++ in Javascript la rulare, astfel incat te poti bucura de intreaga experienta retro fara a avea nevoie sa instalezi vreun plugin sau sa instalezi Windows 95 de la zero.

Doar gandul a cate nivele de complexitate sunt implicate aici e ametitor: un procesor este emulat pentru a rula o instanta compilata in emscripten de DOSBox, care apoi incarca un sistem de operare, controlat prin Javascript, trimis pe internet si interpretat cu succes de un browser. Emulatorul nu este perfect (Internet Explorer crasheaza in emulator, ceea ce este de asteptat) dar este o demonstratie impresionanta a cat de departe am ajuns si o excurise faina de-a lungul amintirilor.

[win95.ajf.me]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button