PC

Windows 95 aniversează 22 de ani

În vremuri de mult apuse, când un Start Menu era o unealtă nouă și plină de minunăție, nu o glumă sinistră, și-a făcut apariția un sistem de operare numit Windows 95.

Microsoft a reușit atunci să modernizeze conceptele lui Windows 3.1, plus ideile împrumutate de la Macintosh, Amiga, Xerox Alto, și cam fiecare alt sistem de operare cu interfață grafică a vremii, și să le aducă publicului larg într-o formă digerabilă. Indiferent cât de dubioase ar fi fost meșteșugirile companiei Microsoft în acea eră… și în era de după…. și ieri, cert este că Windows 95 a fost unul din cele mai importante sisteme de operare făcute vreodată.

A reușit să aducă la îndemâna omului de rând concepte precum butonul de start și pierdutul timpului în Free Cell sau Solitaire la locul de muncă.

A fost un sistem de operare destul de polarizat, mulți ducând dorul simplității și funcționalității sale, iar alții blestemând în fiecare zi tendința sa de a nu funcționa cum trebuie exact atunci când îți era lumea mai dragă. A fost un produs al timpului său, ce tot îți oferă mai multe opțiuni de personalizare a culorilor ca Windows 10, și continuă să fie un sistem de operare mai competent decât orice vei vedea pe un calculator mobil cu un modul GSM, ce se preface că este un telefon.

Dacă vreți să retrăiți amintirile de altă dată, sau să încercați sistemul de operare pentru prima oară, nu este nevoie să încărcați kit-ul într-un VM, fiindcă există o varianta a sa care rulează în browser, ce poate fi accesată de aici.

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Mi-aduc aminte cum frumos scria în ceva revistă ce semnifică „95” din Windows 95, şi spunea: 95 înseamnă numărul de dischete necesare pentru instalarea lui Windows 95, apoi 95 înseamnă numărul de minute necesar pentru instalare, 95 înseamnă numărul de secunde după care sistemul crapă şi 95 reprezintă numărul de încercări de a suna la suportul telefonic pentru a prinde legătura. Cu toate acestea, Windows 95 a fost un deschizător de drumuri, fiind o îmbunătăţire semnificativă pentru deja mai vechile (pe atunci!) versiuni Windows 3.0 şi 3.11. Frumoase vremuri !

  2. Nu mai aniversati anii! in loc de aniversare scrieti implineste. simplu si corect. valabil si la idiotii care spun ani de zile:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button