PCTECHTech&IT

Suportul gratuit pentru Windows 7 va înceta peste 12 luni

Windows 7 a pierdut de aproape un an de zile trofeul pentru „cea mai populară variantă de Windows”, iar în viitorul apropiat va mai pierde ceva, suportul gratuit de la Microsoft.

În ziua de 14 ianuarie vor înceta update-urile emise de către cei de la Microsoft, pentru popularul sistem de operare, către publicul general. Asta nu înseamnă că Windows 7 nu va mai primi vreodată update-uri. Doar că acestea vor fi contra cost pentru cei care vor morțiș să țină cu dinții de acest sistem de operare. În general, companiile mari vor opta pentru acest fel de suport, la fel cum au optat și pentru Windows XP, care probabil încă mai este folosit și acum, cu update-uri de securitate la zi, în multe sisteme, precum bancomate.

Prețul pentru update-urile de securitate va crește de la un an la altul, Microsoft sperând ca lumea să treacă la Windows 10 într-o bună zi. Nu de alta, dar acestea vor fi valabile doar până în 2023.

Cei care sunt abonați la serviciul companiei de sisteme virtuale (Windows Virtual Desktop) vor primi update-uri pentru instalarea lui Windows 7 fără nici un cost adițional.

Windows 10 în sine va fi scos la pensie prin anul 2025, dacă nu intervine ceva până atunci.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button