MORE

Windows 7 si 8 primesc suport pentru Skylake si mai multe update-uri

Windows 7, 8 si 8.1 nu au suport nativ pentru procesoarele Skylake, ceea ce inseamna ca nu se pot folosi de un numar de functii integrate, cum ar fi Intel Speed Shift. Problema asta va fi partial ameliorata in viitor.

Microsoft anunta o schimbare majora a deciziei sale anterioare de-a nu suporta procesoare noi pe sistemele de operare mai vechi de Windows 10. Probabil din cauza reactiei segmentului Enterprise, Microsoft va extinde suportul pentru procesoare noi pentru Windows 7 si 8.1.

Sistemele de operare vor primi update-uri de compatibilitate pana in anul 2018, in loc de 2017 cum era intentionat initial. Cat despre update-uri de securitate, acestea vor continua pe termen nedifinit, sau mai exact, pana cand Windows 7 si 8.1 nu vor primi in general update-uri, in anul 2020 si anul 2023.

Desigur, poate nu vor fi implementate toate functiile din Skylake, Kaby Lake sau Zen in Windows 7, dar macar sistemul de operare nu va incepe sa joace dansul Blue Screen-ului Mortii prea curand pe hardware nou.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button