MORE

Windows 7 si 8.1 nu vor suporta procesoare noi

Microsoft a facut recent un anunt surprinzator, nu va lansa update-uri pentru sistemele sale de operare Windows 7 si 8.1 prin care sa adauge suport deplin pentru procesoarele care vor fi lansate in curand.

Acest fenomen deja a intrat oarecum in efect, deoarece Windows 7 nu are suport pentru Intel Speed Shift, o functie care permite procesoarelor sa treaca mult mai rapid intre fazele de activitate intensa si repaus.

Chiar daca Windows 7 si 8.1 au o durata de viata pentru suport care se termina abia in 2020 si 2030, Microsoft a decis sa nu mai ofere sport complet pentru procesoare precum cele din seria Intel Kaby Lake, Qualcomm Snapdragon 820 sau AMD Bristol Ridge decat pe Windows 10.

Probabil astfel compania fie vrea sa oblige si mai mult tranzitia la Windows 10 pe hardware nou, sau vrea sa se asigure ca nu mai trebuie sa adauge functii noi in sistem de operare mai vechi pe care apoi vor trebui sa le intretina.

Numai cateva sisteme care folosesc aceste sisteme de operare vor avea suport pentru procesoare noi, lista urmand sa fie publicata in curand de catre Microsoft.

Asa ca daca vreti sa treceti anul acesta la Zen sau la Kaby Lake, ar fi bine sa imbratisati strans Windows 10, pentru ca nu aveti prea multe alternative

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button