PC

Windows 7 și 8.1 nu descarcă update-uri dacă instalezi Kaby Lake sau Ryzen

Utilizatorii de Windows 7 și Windows 8.1 care au decis să instaleze un procesor Kaby Lake sau Ryzen au primit o surpriză recent, imposibilitatea de-a mai instala update-uri pentru sistemul de operare.

Pentru a sublinia faptul că nu oferă suport deplin pentru cele două arhitecturi noi, Microsoft a implementat o măsură prin care utilizatorii sunt încurajați să treacă la Windows 10 dacă vor să mai primească update-uri. Cu această tranziție ar urma să se poată folosi din plin și de toate funcțiile procesoarelor.

Deși atât Ryzen cât și Kaby Lake vor funcționa fără probleme, fiind vorba de procesoare X86, anumite funcții precum transcodarea hardware în 4K pentru aplicații ca Netflix nu sunt disponibile pe alte platforme decât Windows 10. Iar cu această mișcare Microsoft vrea să se asigure că utilizatorii au înțeles mesajul. Nu de parcă cei care aveau Windows Update activ în marele val de upgrade către W10 nu s-au prins deja de intențiile companiei.

Așa că dacă nu ați făcut încă pasul către Windows 10, și vreți să aveți un sistem de operare care este la zi cu securizarea, nu prea mai aveți de ales pe noile generații de procesoare.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button