Tech&ITPCTECH

Windows 11 a primit cea mai mare actualizare de până acum!

Microsoft a lansat prima mare actualizare pentru Windows 11, iar aceasta este disponibilă chiar acum pentru descărcare. În acest articol vreau să aruncăm o privire la noutățile pe care le introduce noul update și schimbările care vor face o diferență (sau nu) în experiența de utilizare a sistemului de operare.

Cele mai mari schimbări introduse de noul update de Windows 11 le regăsim pe taskbar. Cei care folosesc mai multe monitoare vor fi încântați să afle că acum vor putea avea data și ceasul pe toate ecranele. Alte schimbări pentru taskbar includ:

  • Widget-ul de vreme revine în bara de activități;
  • Apelurile efectuate cu Microsoft Teams au acum un buton rapid pentru mute/unmute;
  • Îți poti transmite live ecranul PC-ului în cadrul apelurilor de pe Teams, direct din taskbar.

Schimbări vedem și pe partea de aspect, iar noua actualizare pentru Windows 11 aduce modificări mari pentru Notepad și Media Player. Editorul de text include acum o funcție de „undo” cu mai mulți pași, o interfață de căutare îmbunătățită și suport pentru Dark Mode. Noua interfață a Media Player îmi amintește mult de Spotify, numai că include suport pentru muzică și fișiere video. Design-ul se îmbină perfect cu celelalte elemente vizuale ale sistemului, astfel poate deveni o aplicație utilă.

Windows 11 și 10 vor primi actualizari mari odată pe an

Până acum, Microsoft obișnuia să lanseze câte un Feature Update odată la jumătate de an. După lansarea lui Windows 11, Microsoft a decis că atât noul sistem de operare, cât și 10-le vor primi câte un singur Feature Update pe an, însă acesta va fi mai consistent. Iar între aceste actualizări majore, vor fi lansate altele mai mici periodic.

Vom începe să lansăm caracteristici noi pentru Windows 11 mult mai des, pe lângă actualizarea anuală. Scopul nostru este să lansăm inovații fără oprire și să vă oferim cea mai bună experiență de utilizare.
Panos Panay, Șeful diviziei Windows în cadrul Microsoft

Dacă vreți să fiți printre cei care testează toate noutățile introduse de Microsoft înainte că publicul mainstream să aibă acces la cele mai noi actualizări, vă puteți înscrie oricând în programul Windows Insider.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button