Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Windows 11 va arăta mai bine grație unui truc implementat de Microsoft

Windows 11 le oferă utilizatorilor o interfață grafică ceva mai finisată decât versiunea precedentă a sistemului de operare. Experiența urmează să se îmbunătățească, odată ce Microsoft va extinde suportul pentru efectul numit „Mica” și-l va introduce în mai multe aplicații.

Pentru cei care nu știu, Mica este un truc vizual pe care-l putem vedea implementat în ferestre și barele de titlu. Acesta îți permite să vezi imaginea de fundal prin ferestre, oferind un efect de transparență foarte subtil. Și chiar dacă am mai avut asta și în Windows 7, modul în care este implementat aici este diferit: odată ce ai setat o imagine de fundal nouă, acest efect va prelua mostre din aceasta și le va reține pentru a crea transparență, cu un impact neînsemnat asupra performanței.

Windows 11 Mica Effect
Sursa imaginii: Microsoft / Windows Latest

Efectul Mica a fost depistat în mai multe aplicații. Pe reddit au început să umble informații despre introducerea acestuia în Microsoft Word, iar cele mai noi versiuni de Windows 11 Preview au implementat acest efect în aplicațiile Feedback Hub și Tips. Iar pentru cei care n-au observat, acesta este deja prezent în aplicațiile Paint, Photos, Calculator și Edge.

Asta este doar una din multitudinea de schimbări grafice introduse de Windows 11. Cea mai mare schimbare a sistemului de operare de la Microsoft este și cea mai controversată. În timp ce unii utilizatori apreciază noul aspect și sunt de părere că era și momentul să primim o reîmprospătare a interfeței grafice, sunt destui care susțin contrariul.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button