Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Windows 11 va fi mai rapid și mai bine optimizat în 2022

Dacă te numeri printre acei early adopters care și-au instalat Windows 11 imediat ce acesta a dat semne de disponibilitate, probail că te-ai împiedicat de mai multe probleme de performanță și/sau o interfață cam scârțâie. Cu toate acestea, Microsoft s-a grăbit cu soluțiile, peticind pe ici, pe colo, diferitele neajunsuri și îmbunătățind framework-ul WinUI. Toate acestea au contribuit la crearea unei recepții pozitive a noului sistem de operare.

În condițiile în care Windows 11 este instalat de tot mai mulți utilizatori, Microsoft începe să grăbească procesul disponibilității OS-ului pe sistemele compatibile, astfel încât acesta să devină noul standard și noi să renunțăm la bătrânul Windows 10. Totodată, compania va îmbunătăți semnificativ experiența de utilizare, pentru ca Anul Nou să ne prindă cu un Windows 11 mai rapid, mai responsive și mai stabil.

Anunțul reiese dintr-o sesiune AMA de pe Reddit, unde echipa Developer a menționat că vor oferi și mai multe fix-uri framework-ului WinUI, iar printre acestea se numără lansarea Windows App SDK 1.0. Echipa i-a asigurat pe utilizatori că vor avea în curând parte de o performanță notabilă a sistemului de operare.

Windows 11 se schimbă în bine

Utilizatorii de pe Reddit au adus în discuție și natura îngrijorătoare a aplicațiilor UWP XAML care pun presiune pe GPU-urile sistemelor. Acestea afectează inclusiv noua versiune a sistemului de operare, căci Windows 11 pare să se împotmolească în astfel de cazuri. Microsoft a precizat că și aceste aspecte vor fi rezolvate, iar rezultatul tangibil va fi reprezentat de rapiditate în deschiderea aplicațiilor și optimizarea interfeței. Mai exact, procese cu animații lente, precum meniul activat de tastele Win + X, Windows Terminal, bara de limbă, File Explorer și opțiunile listate la click dreapta, vor primi un boost de adrenalină pentru a se mișca mai repede.

Anul viitor vom avea parte și de introducerea App SDK 1.1, care oferă un WinUI 3 superior. Asta le va oferi dezvoltatorilor posibilitatea de a lucra nativ cu Mica și Acrylic, iar per total, Universal Windows Platform (UWP) va fi optimizat pentru mai multe aplicații, în special pentru serviciile Windows-based, precum Xbox sau HoloLens.

Pe scurt, Windows 11 va fi mai rapid și mai stabil începând cu 2022. Între timp, Microsoft bagă cărbuni și împinge pe tavă noul sistem de operare către tot mai multe sisteme eligibile.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button