Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Windows 10X ar putea ajunge pe laptop-uri mai devreme decat credeam

Microsoft a prezentat in toamna anului trecut ceea ce avea sa fie evolutia Windows-ului in format pentru laptop-uri dual-screen. Este vorba despre Windows 10X, un sistem creat special pentru a profita mai bine de spatiul si avantajele oferite de doua ecrane. Un exemplu bun care ar putea pune in valoare noul sistem de operare este Surface Neo. Chiar daca la baza, sistemul ramane acelasi, Microsoft a implementat cateva caracteristici care faciliteaza utilizarea de ecrane multiple. Lucrurile se schimba odata cu nevoile, iar compania americana a declarat ca Windows 10X va ajunge prima oara pe laptop-uri.

Bine, exista si o motivatie pentru aceasta schimbare. Microsoft insista ca sunt din ce in ce mai multe dispozitive care folosesc Windows 10. Ba chiar se pare ca anual se inregistreaza o crestere cu 75% fata de numarul precedent. Chiar daca nu stiu cat de adevarata este a doua parte a acestei declaratii, cererea cu siguranta exista; cu atat mai mult cu cat oamenii au inceput sa lucreze de acasa. Tinand cont de asta, pare momentul oportun pentru lansarea lui Windows 10X pe laptop-uri.

Cu Windows 10X am incercat sa ne axam pe flexbilitate, iar aceasta flexibilitate ne-a pemis sa regandim sistemul de operare si pentru dispozitive single-screen. In acest fel vrem sa ne ajutam clientii sa lucreze, sa invete si sa se joace in moduri noi. Dispozitivele cu un singur ecran vor fi prima expresie a lui Windows 10X, urmand sa asteptam momentul oportun pentru a lansa sistemul si pentru dispozitive cu doua ecrane.

Panos Panay, Chief Product Officer of Windows and Devices, Microsoft

Windows 10X
Asa va arata meniul Start pe Windows 10X

Ce este Windows 10X?

In momentul in care Windows 10X a fost prezentat, Microsoft a sustinut ca nu este un sistem de operare construit de la zero. Acesta este dezvoltat pe ceea ce exista deja pe piata, adica Windows 10. In schimb, noua varianta a sistemului include cateva imbunatatiri care vor facilita implementarea acestuia pe sisteme mobile. In acest fel, ni s-a promis un sistem de management al bateriei, astfel incat cele doua ecrane sa poata fi sustinute fara probleme.

Nu stiu exact cum se va traduce toata treaba asta in utilizare, dar daca Windows 10X va fi un sistem mai usor de rulat si putin mai aerisit decat ce avem acum, eu il astept cu bratele deschise. Personal, pe laptop nu ma joc, ci este biroul meu departe de birou. Un sistem de operare mai light fara atat de multe aplicatii de care nu ma ating oricum, ar fi bine-venit. Lasati-mi browser-ul si suita Office; restul vi le dau cu drag!

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button