PCGamingRSS PaginaDeMediaTech&IT

Windows 10 vs Windows 11 la joacă! Ce versiune oferă mai multă performanță?

Windows 11 nu mai este o noutate, dar în vreme ce unii așteaptă cuminți data oficială de lansare, alții se joacă de zor cu noua versiune, trecând în revistă caracteristicile acesteia, cum am făcut și noi, dar și jucându-se, pentru a-și putea forma o mică părere cu privire la performanțele in-game pe care Windows 11 le promite.

În acest sens, YouTube ne sare în ajutor, prin intermediul canalului Testing Games. Acolo putem urmări un material interesant care se prezintă ca un side-by-side comparison între cele două versiuni ale sistemului de operare. Pentru aceste teste au fost selectate 11 jocuri, pe un sistem ale cărui specificații pot fi consultate mai jos:

  • Procesor – Intel i9 10900K 3.7GHz
  • Placă de bază – MSI MPG Z490 GAMING PLUS
  • Cooler procesor – be quiet! Dark Rock Pro 4
  • Placă video – GeForce RTX 2080 8GB
  • Memorie – 32GB RAM DDR4 3600MHz
  • Stocare SSD – 2xSAMSUNG 970 EVO M.2 2280 1TB
  • Sursă – CORSAIR RM850i 850W

Performanțele in-game au fost detaliate în cadrul videoclipului, iar rezultatele sunt… Hmm, nu prea surprinzătoare, după cum se lasă de înțeles și în secțiunea de comentarii. Chiar și așa, este un proces interesant, pentru că rezultatele derivă dintr-un preview build al lui Windows 11. Fără optimizări, fără alte retușuri.

Cum vor sta lucrurile în momentul în care se va lansa versiunea finală a sistemului de operare? Rămâne de văzut, și îmi permit să citez o glumă găsită prin comentarii care spune că, de fapt, a fost folosit Windows 10 pentru ambele teste pentru că se știa din start ce rezultate vor scoate toate cele 11 titluri jucate la setări grafice maxime. Dar vă las pe voi să îmi spuneți dacă simțiti acea diferență critică… Sau nu (eh, sarcasmul nu este optimizat pentru limbajul scris…). Același OS, dar cu mână proaspătă de lavabilă? O inovație? To be continued!

Rezultat/FPS
Joc Windows 10 Windows 11
Forza Horizon 4 139 136
Battlefield 5 69 69
Assassin’s Creed Valhalla 64 64
Hitman 3 94 93
Red Dead Redemption 2 62 62
Death Stranding 142 142
Cyberpunk 2077 43 43
Microsoft Flight Simulator 60 60
Mafia Definitive Edition 84 82
Horizon Zero Dawn 71 71
The Witcher 3 89 89

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button