MORE

Windows 10 va trimite mereu date catre Microsoft, nu poate fi oprit

Acum ceva timp, Microsoft a spus ca poti fara mari probleme sa dezactivezi toate functiile de colectionare si transmitere a datelor din Windows 10. La acea data au evitat sa comenteze daca datele ajung cumva la agentii guvernamentale, dar asta e alta treaba. Se pare insa ca nu poti opri tocmai toata colectionarea de date.

Intr-un interviu pentru PCWorld, Joe Belfiore, Microsoft Corporate Vice President, a declarat ca indiferent ce faci, Windows 10 va culege in mod constant telemetrie.

Aceste date nu includ identificare personala, doar elemente menite sa imbunatateasca experienta prin colectarea de date referitoare la probleme tehnice, crash-uri si tot asa.  Acele lucruri la care de obicei dadeati „Don’t Send” pe vremea lui Windows XP.

Functia de colectionat date nu este vazuta ca fiind o problema de securitate de catre Microsoft, din acest motiv nu poate fi dezactivata. Totusi, compania a dezvaluit ca anul acesta varianta Enterprise a lui Windows 10 va primi posibilitatea de a dezactiva aceasta functie.

De ce? Evident pentru ca o companie are numeroase informatii pe care ar prefera sa le pastreze in confidentialitate, iar un sistem de operare care tot trimite mesaje altcuiva nu pare tocmai super-duper securizabil, asa ca Microsoft va rezolva solutia pentru companii.

Dar utilizatorul de rand? Utilizatorul de rand nu poate sa isi mute finantele in insulele Cayman.

[Techraptor]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button