Tech&ITPCRSS PaginaDeMedia

Windows 10 va suporta sistemul de fisiere de pe Linux

La inceputul acestui an, Microsoft a anuntat ca va integra un kernel full de Linux in Windows 10. Acum vedem inca o miscare catre integrarea Linux: posibilitatea de a accesa fisiere Linux din File Explorer. Inca de la versiunea 1903 de Windows 10, utilizatorii au putut accesa astfel de fisiere. Noul build 19603 iti permite sa le deschizi mult mai usor. Deschizi File Explorer si-l vei vedea pe Tux, mascota Linux, in lista de directoare din stanga. Iconita iti va afisa toate distro-urile instalate, iar de acolo vei avea acces in folderul de radacina al fiecareia.

Windows 10 Linux File System

In plus, noul build de Windows 10 mai aduce cateva schimbari. Acum vei primi recomandari de fisiere pe care le poti sterge pentru a mai elibera spatiu si vedem si introducerea lui Microsoft News Bar; un widget care poate fi plasat direct pe desktop pentru a primi cele mai noi stiri. Noua aplicatie customizabila de stiri se actualizeaza constant si poate fi dezactivata cu un simplu click daca devine enervanta.

De asemenea, vedem si introducerea paginii „What’s New” in setari, care va contine cel mai recent changelog. Aceasta ultima caracteristica a fost descoperita de un hacker, insa de atunci se pare ca Microsoft a intregrat-o in Windows 10. Acum va fi mult mai usor sa tii pasul cu schimbarile aduse de fiecare actualizare de Windows, citind direct din sistem ce este nou.

 

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button