MORE

Windows 10 va suporta nativ formatele FLAC si MKV!

Când Microsoft va lansa Windows 10 anul viitor, sistemul de operare va suporta FLAC „direct din cutie”, în conformitate cu un tweet venit din partea lui Gabriel Aul, șeful de la Microsoft Operating System Group’s Data and Fundamentals Team.

FLAC, prescurtarea pentru Free Lossless Audio Codec este un format popular printre audiofili, si printre cei care distribuie muzica la calitate buna.

In trecut, oricine dorea să asculte sau sa converteasca fișiere FLAC în Windows trebuia să facă acest lucru prin intermediul unui program terț, cum ar fi media player-ul VLC. Cu Windows 10, Windows Media Player va fi capabil să se ocupe de aceste conversii.

Aceasta miscare extinde sprijinul Microsoft pentru formatele de fișiere populare dar nu tocmai standard. FLAC se alătură MKV (unul dintre containerele cele mai comune pentru video H.264, alături de MP4 ) și HEVC (High Efficiency Video Coding ), ambele fiind confirmate deja tot de catre Aul pe Twitter inca de luna trecută. Probabil ca vom instala totusi si Media Player Classic Homecinema pe Windows 10, doar pentru a fi în siguranță.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button