MORE

Windows 10 va putea fi deblocat cu amprenta sau prin recunoastere faciala

Cei care se tem in legatura cu securitatea sistemului lor, ar putea avea o soluție interesantă în Windows 10. Microsoft anunță că noul sistem de operare va include o funcționalitate numită Hello, capabilă să stocheze local date biometrice, precum amprente, iris sau chiar forma feței. Acestea pot fi apoi comparate prin intermediul unui scanner de ochi, pot fi comparate amprentele sau fețele, garantând astfel un grad ridicat de securitate.

Sistemele care nu vin echipate cu astfel de senzori vor trebui să se mulțumească cu o setare de securitate ce necesită introducerea unei parole ce este apoi confirmată cu un PIN, criptat pe PC-ul respectiv.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button