Mai țineți minte vremea când puteați decide când să instalați un update pentru un sistem de operare? Par atât de îndepărtate acele vremuri, pentru că Microsoft se folosește acum de Machine Learning pentru a determina când ați vrea voi să instalați un update pentru Windows 10.
Până acum, Windows 10 încerca să nu instaleze vreun update și să repornească sistemul atunci când era folosit. Dar dacă plecai puțin până la fereastră să miorlăi la pisici cum face orice om normal, când te întorceai te puteai trezi cu PC-ul repornind și minunatul mesaj: Windows și-a făcut update, sper că nu lucrai la nimic important. Sau ceva similar.
Microsoft încearcă să repare această problemă, testând acum un sistem care să detecteze când PC-ul chiar nu este folosit, nu doar când este în mici pauze, pentru a efectua un update mai copios. Sistemul se folosește de Machine Learning pentru a îndeplini această funcție, ceea ce înseamnă că va învăța când folosești Pc-ul, cum îl folosești și când cu siguranță nu ești la PC pentru a-și face treaba.
Dacă această parte vi se pare oarecum înfiorătoare, nu trebuie să vă temeți, este deja mult prea târziu, PRISM există de o jumătate de deceniu.
Desigur, o alternativă ar fi activarea de update-uri manuale. Dar atunci există riscul ca utilizatorul să tot amâne update-urile, devenind vulnerabil la posibile atacuri cibernetice și în general fiind responsabil pentru ce pune pe propriul PC… moment în care probabil va trece pe GNU/Linux oricum.