PC

Windows 10 va căpăta un Power Mode mai detaliat

Cei care folosesc un laptop probabil folosesc adesea opțiunea de-a reduce consumul de energie al sistemului. Dar în curând veți avea opțiuni ceva mai bune pentru reglarea cu atenție a raportului dintre performanță și consum.

Microsoft anunță că noua variantă de testare a lui Windows 10 schimbă modul în care funcționează echilibrarea consumului de energie. În loc să fie doar două extreme, la care sistemul fie este trecut pe consum minim, fie pe performanță maximă, se va permite un control ceva mai fin.

Acest control ia forma unui slider prin care utilizatorul poate opta să mai scadă din performanța sistemului, pentru a mări autonomia bateriei, dar fără a schilodi complet capacitatea sa. Astfel, se poate scădea numărul de cadre pe secunde pentru ca sesiunile de joc să dureze mai mult, dar fără a genera o experiență groaznică la care nu se ating nici măcar 30 de cadre pe secundă.

Cei care au observat apariția barei de setare în Windows 10 însă nu prea se pot bucura de ea încă. Deși este prezentă acolo, Microsoft anunță că momentan are doar un efect estetic.

Va fi nevoie de ceva muncă alături de producătorii de laptopuri pentru a determina exact cum se va implementa această setare. Nu se poate spune cu siguranță când exact se va întâmpla asta.

[Bit-Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button