Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Windows 10 va avea un ciclu de viata de zece ani, conform Microsoft

/
/
/

Microsoft a confirmat faptul ca nu va sista suportul pentru Windows 10 pana in data de 14 octombrie 2025, acestia planificand intreg ciclul de viata pentru noul sistem de operare, Microsoft mergand pe ideea ca Widnows 10 va fi… urmatorul Windows XP, cu toate ca versiunea finala a OS-ului nu este inca lansata.

Noua „durata de viata” a fost updatata pe site-ul Microsoft pentru a arata clar ca acest nou ciclu a fost extins din data de 13 octombrie 2020, pana in 14 octombrie 2025. Microsoft pastreaza in esenta modelul adoptat in cazul Windows XP, dupa data respectiva incetand sa mai ofere update-uri automate si asistenta tehnica. Totusi, zece ani este un drum lung si pana atunci se pot schimba multe. Trebuie sa amintim si faptul ca noua data puncteaza faptul ca Microsoft va mai rari lansarile de noi sistem de operare, marind astfel intervalul dintre acestea.

Exista totusi niste speculatii interesante adaugate in josul paginii cu privire la modul in care Microsoft doreste sa sustina Windows 10, acestia afirmand ca „nu toate optiunile si update-urile vor functiona pe toate dispozitiviele dupa 14 octombrie 2025” si „un dispozitiv nu va primi update-uri daca hardware-ul nu este compatibil cu sistemul de operare, precum update-uri de drivere, in afara componentelor realizate in perioada in care Windows 10 a oferit suport pentru acestea”. Sau mai simplu, Windows 10 ofera drivere doar in perioada in care se ofera si suport pentru Windows 10, apoi Dumnezeu cu mila, in functie de caz si producator.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar