PCTECH

Windows 10 va afișa reclame pentru Edge când instalezi alt browser

Din categoria „Mă bucur că instalezi Chrome și o să te las să termini, dar Edge e cel mai tare browser din lume”, o schimbare oarecum agasantă se îndreaptă către Windows 10 în următorul mare update.

Cei care testează în acest moment noua variantă a sistemului de operare au sesizat ceva neașteptat. Atunci când încearcă să instaleze browsere web precum Chrome sau Firefox, Windows 10 va afișa imaginea pe care o vedeți mai sus, prin care utilizatorul este informat că Microsoft Edge este mare și tare și deja instalat.

Acest mesaj este activ ca standard și va trebui dezactivat manual dacă nu vreți să îl mai vedeți. Nu vă oprește să îl instalați, doar adaugă încă un pas suplimentar, încă un click, încă o secundă irosită din viață, care la Windows 10 deja se adună până la punctul la care te gândești că mai bine îți portezi toată munca la DaVinci Resolve și treci pe Linux. Din fericire, dacă faci upgrade la varianta nouă a Windows, și nu un clean install, vei avea deja instalat un browser separat probabil, așa că nu vei vedea mesajul.

Mesajul a primit deja câteva critici majore de la dezvoltatori, fondatorul studioului Epic Games spunând chiar că în cazul un producător de OS ar face ceva similar vreunui produs al companiei sale, ar urma o vizită la câteva tribunale.

Totuși, merită menționat că Microsoft nu este singura companie care să facă asta. Aș îndrăzni să spun că au cam învățat acest comportament recent de la Google, care este notoriu pentru cât de groaznic se poate comporta în aceste ocazii. Vreți un exemplu?

Instalasem un calendar de Formula 1 pe telefonul meu cu Android 6, pentru a putea vedea când sunt cursele. În timp record am primit o înștiințare de la Google cum că ar trebui să folosesc calendarul lor, pentru că este mai bun și toate cele… asta deși foloseam calendarul Google, dar cel Google nu are indicații pentru curse de Formula 1.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button