MORE

Bineinteles ca Microsoft s-a sucit: piratii nu vor putea face moka update-ul la WIndows 10!

Bineinteles ca Microsoft s-a sucit: piratii nu vor putea face moka update-ul la WIndows 10! Era previzibil, dar campania lor initiala de promovare aproape ca ne-a pacalit pana si pe noi. Am scris despre asta la vremea respectiva aici. Da, cei care ruleaza copii Windows piratate vor trebui sa plateasca pentru „a intra in legalitate”, pentru a detine Windows 10 – sau sa continue cu pirateria (credem ca sunt destui cei care vor opta pentru aceasta a doua varianta).

Confuzia pare sa fi pornit de la niste presupuse declaratii ale lui Terry Myerson, jupanul „parohiei” Windows din cadrul Microsoft, din Martie care spuneau ca cei care ruleaza Windows 7, 8 sau 8.1 vor putea face gratuit update-ul chiar daca Windows-urile lor sunt piratate. Partea aiurea este ca Microsoft nu prea s-au grabit sa infirme oficial afirmatiile, multumiti probabil de hype-ul creat in jurul acestei povesti. Deci nu, fara upgrade gratuit pentru pirati!

Dar Microsoft spune, oficial de data asta, ca vor avea niste oferte tare atractive pentru cei care vor sa intre in legalitate. Previzibil si asta. Daca prin „atractiv” inteleg ceva in jurul preturilor de pana acum ale Windows-ului, sau un pic mai mici, probabil cei mai multi „infractori” vor spune in continuare PAS.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button