PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Windows 10 update o face iar de oaie

Avem deja o turmă prea mare

La sfârșitul săptămânii trecute, Microsoft a lansat un nou update pentru Windows 10. Face asta frecvent, Numai că de această dată, spre șocul tuturor, s-a întâmplat ceva neașteptat. Acest update a degradat performanța PC-urilor pe care era instalat.

Update-ul are numărul KB 4512941 și afectează varianta 1903 a lui Windows 10, pare să provoace pe unele PC-uri un procent masiv de utilizare a procesorului de către aplicația SearchUI.exe, în unele cazuri chiar 40%. Aceasta este componenta de căutare a sistemului de operare, cea legată (deocamdată) de Cortana și incapabilă să îți găsească ceva ce ai pus pe desktop.

O potențială cauză (propusă de către comunitate) pare să fie insistența unor utilizatori de a dezactiva Bing search, din moment ce atunci când cauți ceva pe PC-ul tău, nu vrei ca primul rezultat care să îți apară să fie ceva de pe net găsit de Bing. Așa că o rezolvare propusă( tot de către de comunitate) este reactivarea Bing-ului. Alternativ, puteți dezinstala acest update, nefiind unul tocmai critic.

Microsoft încă mai investighează la ora la care acest articol este redactat, iar un răspuns oficial ar trebui să sosească în curând, alături de o soluție.

[ZDNet, Guru 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button