PCSecuritateȘtiri IT

Windows 10 testează noi metode de logare fără parolă

Faptul că Microsoft a declarat clasica parolă deja învechită când vine vorba de metode de logare pe un computer, nu este o noutate, dar de această dată duc toată povestea la alt nivel. În ultima variantă de Windows 10 preview la care au acces utilizatorii din programul Fast Ring Insiders, de câteva zile a apărut o opțiune care face un cont de pe un computer „passwordless”. Doar apeși pe butonul din setări (Accounts>Sign-in Options) și parola nici măcar nu va mai funcționa. În schimb, va trebui să folosești una dintre celelalte metode de autentificare, fie că alegi recunoașterea facială Hello, scanarea amprentei, un cod pin sau o cheie fizică de deblocare. Dacă nu ai configurat încă serviciul Hello, vei avea ocazia să te familiarizezi cu el prin intermediul unui tutorial, data următoare când te loghezi pe computer.

Momentan, această setare este disponibilă doar pentru un număr mic de utilizatori și în funcție de alinierea planetelor, astre și alți factori, poate dura o zi sau o săptămână până vei avea ocazia să folosești noua funcție și din moment ce este disponibilă doar pentru utilizatorii Fast Ring, nu vă așteptați să nu includă bug-uri sau probleme, fie ele mari sau mici.

Personal, folosesc un cod PIN pentru a mă autentifica de vreun an deja și îmi este mult mai comod întrucât este același pe care îl folosesc și pe telefon și mi-am creat un mic ecosistem de securitate între dispozitive și consider, într-adevăr, că vechea parolă nu prea mai este chiar atât de comod de folosit sau la fel de rapid precum patru cifre pe care le tastez într-o secundă cu un deget.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button