PC

Windows 10 suportă procesoare Snapdragon

Emularea x86 pentru ARM a sosit mai devreme decât credeam. Microsoft anunță un parteneriat cu Qualcomm pentru a realiza o variantă de Windows 10 capabilă să ruleze pe procesoarele Snapdragon.

Nu este vorba de sărmanul Windows RT, cel din cauza căruia platforma Surface a provocat pierderi masive pentru Microsoft în varianta sa inițială. Este varianta completă a sistemului de operare, cea care poate rula programe făcute pentru procesoare x86.

Prezentarea de mai sus arată cum un procesor Snapdragon poate să ruleze atât Windows 10, cât și programe precum Photoshop sau jocuri ca World of Tanks Blitz. Desigur, era vorba doar de meniul jocului, dar cel puțin intra în el. Era vorba de un Snapdragon 820, pe un sistem echipat cu 4GB de memorie RAM, rulând varianta Enterprise pe 64 de biți a sistemului de operare.

Conform celor de la Qualcomm, PC-uri echipate cu procesoare Snapdragon care rulează Windows 10 vor fi disponibile aproape de începutul anului viitor.

[Engadget]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

4 Comments

  1. Doar pe 32 biti, deocamdata. Pe langa (poate) suita full de Office si poate un IDE de programare, nu prea vad ce ai putea face pe telefon. Ca sa lucrezi eficient, trebuie sa conectezi un cablu video, o tastatura si eventual un mouse. Mai comod e cu laptop-ul in geanta si un smartphone „obisnuit” in buzunar, parerea mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close