PCTECHTech&IT

Windows 10 și Windows 7 au început să meargă mai lent

Luna aceasta au început să apară rapoarte pe internet conform cărora atât Windows 10 cât și Windows 7 au început să se miște mai lent ca de obicei.

Nu era vorba doar de obișnuitele comentarii de tipul „parcă Windows merge greu azi, oare ce i-a făcut nepotul PC-ului”, ci de rapoarte care indicau aceleași simptome, care par să aibă aceeași cauză, Windows Defender.

Ultimul update primit de soluția de securitate folosită de Microsoft, pentru ambele sisteme de operare, l-a făcut să se comporte într-un mod anormal, provocând conflicte și devorând o mare parte din resursele unui sistem. Problema a fost observată și pe sisteme ce foloseau un anti-virus dedicat, Windows Defender aparent reactivându-se oricum.

Dacă observați că Windows Defender face lucruri pe care nu ar trebui în ultima vreme, sunteți încurajați să aruncați o privire pe update-urile recent instalate. Dacă pe Windows 10 aveți KB4493509 , puteți încerca să îl dezinstalați pentru a vedea dacă problema s-a rezolvat. Pe Windows 8 update-urile KB4493472 și KB4493448 au fost identificate drept cauză.

O soluție efectivă ar trebui să se ivească în curând direct de la Microsoft, în cazul în care este confirmată cauza problemei. Până atunci, evitați update-uri, pare a fi un sport destul de comun pentru a vă asigura că „ De ce Windows merge greu ” nu este printre lucrurile pe care le veți căuta pe Google la fiecare câteva luni.

[Bleeping Computer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button