PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Windows 10 se îngrașă

Microsoft nu pare să aibă de gând să pună Windows 10 la o cură de slăbire, așa că recomandă să folosiți un disc de stocare mai mare. Dacă doriți să treceți la varianta din luna mai, cu numărul de cod 1903, va trebui să aveți la dispoziție 32GB doar pentru sistemul de operare.

Nu mai contează dacă aveți de gând să instalați varianta pe 64 biți sau cea pentru 32 de biți, în cazul în care aveți un sistem firav, ambele vor necesita 32GB pentru ca sistemul de operare să poată să ajungă la noua variantă și să primească update-uri noi. Din acești 32GB, 7GB vor fi rezervați doar pentru actualizări, urmând ca restul să fie ocupați de diverse lucruri pe care Microsoft decide să le adauge în Windows 10.

Pentru ceva context, în momentul actual Windows 10 necesită doar 20GB pentru a se instala, așa că nu este clar ce se va face cu diferența. Poate că acesta este un semn că sistemul de operare va fi în sfârșit la punctul la care chiar poți spune că este mai bun ca predecesorii săi. La urma urmei, este de 20 de ori mai mare ca Windows XP de luna viitoare.

Balonarea programelor este o problemă în ultimii ani, utilizarea eficientă a memoriei fiind considerată o artă pierdută.

În cazul în care nu aveți spațiul necesar pentru update, va trebui să vă mulțumiți cu versiunea curentă a sistemului de operare

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button