Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Windows 10 – Schimbarile aduse taskbar-ului ar putea fi o problema pentru posesorii OS-ului nelicentiat

In ultima vreme, Windows devine din ce in ce mai mult un concept hit or miss. Exista update-uri care imbunatatesc functii importante, dar exista si update-uri prost optimizate, care dauneaza sistemului de operare si nemultumesc utilizatorii.

Eventuala problema care survine odata cu planul schimbarilor pentru taskbar ar putea sa-i afecteze pe cei care nu si-au activat copia de Windows. Microsoft intentioneaza sa mute mai multe optiuni de personalizare pe care le poti accesa cu un right-click pe taskbar. Acestea ar putea fi mutate intr-una din categoriile de la sectiunea Settings care vizeaza customizarea taskbar-ului.

Optiunile in cauza ofera posibilitatea de a ascunde sau afisa mai multe butoane din interfata, inclusiv Task View sau Windows Ink Workspace. Totodata, si optiunile de personalizare pentru search box-ul din taskbar vor fi mutate in Settings.

Windows nelicentiat – Functii de baza…Si atat

Pe scurt, Microsoft experimenteaza cu redistribuirea setarilor de personalizare, astfel incat multe dintre acestea nu vor mai putea fi accesate direct din taskbar. Schimbarea in sine nu pare cine stie ce, dar exista sanse ca aceasta sa ingreuneze putin customizarea Windows-ului in cazul in care acesta nu a fost cumparat si activat.

O copie de Windows care nu a fost activata poate rula bine-mersi, dar aceasta scoate din ecuatie posibilitatea de a-ti seta preferintele pentru taskbar si search box. In mod normal, lista de optiuni poate fi accesata direct prin right-click pe taskbar, astfel incat pana si copiile nelicentiate sa fie personalizate. Schimbarile propuse de Microsoft, in schimb, muta toate aceste optiuni in categoria Personalizaton (Taskbar) – de sub sectiunea Settings – care nu mai poate fi accesata daca Windows-ul nu este activat.

Asadar, daca nu tii neaparat sa-ti customizezi sistemul de operare si nu te deranjeaza watermark-ul unui Windows nelicentiat pe ecran, atunci totul este in regula. Pe de alta parte, daca Microsoft decide sa introduca aceasta modificare, utilizatorii „haiduci” care vor neaparat sa isi personalizeze OS-ul si-ar putea pune pofta in cui.

 

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button