PCȘtiri ITTECH

Windows 10 salvează memoriile USB de la pieire

Există o zicală veche „Viața este prea scurtă să scoți memoria USB în siguranță”. Multă lume uită că în mod normal trebuie să dai câte un click dreapta pentru a putea evacua în siguranță un stick de memorie, fiindcă altfel Windows are tendința să mai tot scrie câte ceva pe el. Și dacă este scos la momentul nepotrivit, ocazional se pot întâmpla „surprize”.

Pentru a remedia această problemă, Microsoft anunță că Windows 10 va schimba modul în care se comportă ca standard un stick de memorie. Acesta este trecut, în cea mai nouă variantă a sistemului de operare, automat la modul de quick removal, ceea ce va însemna că memoria externă poate fi scoasă fără nici un fel de problemă fără a lua pași premergători.

Desigur, această metodă vine și cu o serie de dezavantaje. Spre exemplu, nu se va mai putea atinge viteza maximă a memoriei respective. Cei care nu vor să sacrifice viteza se vor putea întoarce la modul de performanță, opțiunea fiind disponibilă la Disk Management. Mereu era acolo, dar nu prea o folosea nimeni, fiind îngropată în adâncurile tenebre ale interfeței curente de care se folosește Windows 10. Adică, undeva unde utilizatorul de rând, care este cel mai probabil să smulgă un stick din USB în grabă, nu va umbla vreodată.

[Kit Guru]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button