PC

Windows 10 S poate fi infectat de ransomware

Microsoft a promis un nou standard de securitate cu Windows 10 S. Un sistem de operare care nu poate fi atacat la fel de ușor cu Malware și nu poate fi ocupat de Ransomware. Cu astfel de promisiuni, puteți fi siguri că cineva a încercat să le testeze.

ZDNet a luat un Surface Laptop, l-a dat unui cercetător de securitate, și apoi a așteptat să vadă dacă acesta poate cumva să ocolească măsurile implementate de Microsoft pentru a limita impactul lucrurilor rele care dau târcoale pe internet. Trei ore mai târziu, laptop-ul era pregătit pentru infecție, gata să dea drepturi de administrator oricărui Malware sau Ransowmare era instalat.

Vectorul de infecție a fost Microsoft Word. Acesta a fost descărcat de pe magazinul oficial Windows în varianta sa curentă, care încă mai poate să ruleze macro-uri. Iar dacă fișierul care este deschis de Word provine din rețea, sau de pe un stick USB, aceste macro-uri nu sunt blocate ca standard, iar utilizatorul poate cu ușurință să bifeze activarea lor. De ce ar face asta? Fiindcă Windows 10 S vizează oameni care ca standard nu prea știu ce este un macro.

Experimentul s-a terminat cu primirea controlului deplin asupra sistemului, de la distanță. Nu s-a trecut și la instalarea unei specii de Malware, deoarece nu s-a dorit infectarea întregii rețele.

ZDNet a informat Microsoft de această vulnerabilitate, iar compania susține că declarația sa că Windows 10 S nu ar fi vulnerabil la ransomware continuă să fie validă, metodele de infecție directă fiind imposibile. Pe lângă asta, compania va continua să monitorizeze situația pentru a face sistemul de operare mai sigur.

[ZDNet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button